Povestea ambalajului ecologic

 Intensificăm eforturile pentru a soluționa problema deșeurilor din plastic și pentru a face o diferență semnificativă oriunde ne desfășurăm activitatea. Am renunțat la utilizarea ambalajelor din plastic acolo unde putem și am introdus alternative, cum ar fi materiale pe bază de hârtie și lemn.

 În acest an, EcoFazenda a introdus noul său concept de „eco ambalare” – un ambalaj de produs sustenabil, care facilitează reutilizarea cutiilor în care sunt împachetate și livrate toată gama de produse Eco Fazenda. Cutiile speciale din lemn sau carton le permit utilizatorilor să contribuie la obținerea unui viitor fără deșeuri.

 Toți clienții EcoFazenda, au posibilitatea de a returna cutiile de ambalaj la următoarea comandă curierului sau de a le folosi în activitățile casnice. Astfel, încurajăm toți clienții să reutilizeze ambalajul și astfel să dezvolte noi obiceiuri sustenabile pentru protecția mediului. Acest lucru este deosebit de important, dat fiind faptul că în mun. Chișinău la ziua de astăzi nu există o infrastructură de reciclare.

 Menționăm faptul că în luna iulie 2020, în Republica Moldova a fost adoptat Regulamentul privind ambalajele și deșeurile din ambalaje (HG nr. 561 din 31.07.2020), care stabilește cotele obligatorii de reciclare a ambalajelor pentru toate companiile care plasează pe piață ambalaje, începând cu anul 2023.

 Fiind o companie responsabilă, ne-am propus să atingem aceste ținte începând cu anul 2021. Consumatorii joacă un rol vital în îmbunătățirea ratei de reciclare și suntem hotărâți să le conștientizăm modul corect de a recicla ambalajul produselor noastre.

Împreună pentru un mediu curat și sănătos!